Alles weer onder controle
Door: Diana
Blijf op de hoogte en volg Diana
05 Juni 2007 | Tsjechische Republiek, Praag
Het is al weer 1,5 week geleden. De tijd en wij vliegen. Het laatste bericht kwam uit Duitsland. Nu zitten we alweer in Tjechie.
Frankfurt a.d. Oder ligt ver achter ons. Die avond daar hebben we een heftige onweersbui gehad. De kelder van ons hotel, waar onze fietsen instonden was ondergelopen. Wij zaten op dat moment lekker in het cafe achter het bier en de wijn.
De volgende dag zagen we de gevolgen van die bui. Een boom ovr de weg, flinke moddersporen op de weg.
De volgende 4 avonden hebben we onweer gehad. Als die nachten hebben we lekker lux een hotel opgezocht. Kamperen zag ik vooral niet zitten.
Klaas had nog een keer spaakschade. We zijn toen maar noodgedwongen na 30 km in Gorlitz gebleven en de fietsenmaker verzocht alle spaken te vervangen. Sindsdien gaat het goed.
Gorlitz was trouwens erg de moeite waard om rond te kijken. Je moet van de nood een deugd maken nietwaar.
Alleen lopen we nu door al die toestanden 2 dagen achter op schema.
Na Duitsland dus Tjechie. Direct toen we de grens overgingen merkte je al het verschil met Duitsland.
Allemaal wat armoediger, minder verzorgd, de taal natuurlijk. Geen touw aan vast te knopen en het begon nu serieus te klimmen. Heerlijk is het om lekker zwetend met een gangetje van 6 km-uur de berg op te fietsen. Je gedachten lekker laten gaan. Je krijgt de gekste gedachtenspinsels.
Eergisteravond kwamen we in Praag aan.Alweer een hotel uitgezocht en diezelfde avond en de volgende dag de stad bekeken.
Het was daar vreselijk druk en het regende de hele dag. We waren natuurlijk de rust en het mooie weer gewend dus het was wel even wennen.
Echt genieten konden we er niet van. We moeten het maar een keer over doen als we niet zoveel hebben gefietst.
Gisteren wilden we kamperen ergens in Tjechie. Alle campings die in ons boekje stonden bestonden in werkelijkheid niet. Na 85 km hoopten we dus op een camping. Jammer dan, niks. Nog 7 km doorrrijden, daar is ook een camping. Ook niks, dan maar weer in vredesnaam weer in een hotel. We zagen een verwijzing naar een hotel aan het meer. 1,5 km. Daar gaan we heen. die 1,5 km. bleek 4 km heftig bergafwaarts te gaan. Leuk voor de volgende dag.
Toen we bij het hotel aankwamen was het gesloten.
toen hebben we eindelijk weer eens gekampeerd. Voor het hotel op het gras aan het meer. We hadden gelukkig voor nood gevriesdroogd eten meegenomen van huis. Alleen het water was bijna op.
Er waren wat mensen aan het vissen. Daar kregen we gelukkig water van.
En zo gingen we van een 4 sterren hotel in Praag naar wildkamperen ergens in de bush bush. Dat laatste was het leukste.
Over 2 dagen verwachten we in Linz te zijn. Dan met de trein verder naar de Bodensee.
Tot nu toe hebben we 2058 km gefietst, een paar spaken gebroken maar nog geen lekke banden gehad. Teveel keren in een hotel of zimmer frei overnacht.
Overdag gelukkig bijna altijd droog en s avonds veel onweersbuien of regen gehad.
Het volgende bericht zal wel uit Oostenrijk komen.
Martin en Carla, gefeliciteerd met jullie knappe prestatie. Wij vinden het een veel grotere prestatie dan waar wij mee bezig zijn! Mooi dat alles goed is gegaan.
Renee, we missen je wel. We snappen echt niks van dat Tjechisch maar het is een mooi land!
Jan, bedankt voor de melding voor het doorgeven van de copetitiestand.
Het beste iedereen. Bedankt weer voor alle leuke reacties.
Tot de volgende keer.
groetjes van Klaas en Diana
p.s sorrz, deze keer geen fotootjes
06 Juni 2007 - 05:43
Jaap:
Een drukke stad in de regen is altijd een sof. Maar we hebben al het moois van Praag voor jullie al op foto en film. Dus niet getreurd en ga naar een klein Tsjechisch bakkertje voor wat van die typische maanzaadbaksels. Of eet voor een habbekrats in een dorpscafeetje. Heel veel mooi weer toegewenst! -
07 Juni 2007 - 17:54
Gerda :
hee die Diana en Klaas,
Potverdorie wat een leven he!!maar ik doe het toch liever op de motor is niet zo sportief maar wel erg mooi! Ben net weer een week aan het werk van een prachtige motorreis van 4000 km uit Amerika ook zeer de moeite waard!Ik hoop dat jullie net zo genieten als wij hebben gedaan en jullie hebben nog wel even te gaan!(Bofkonten!!)heel veel plezier nog!!! schrijf nog veel leuke verhalen op jullie site want dit is erg leuk en voor jullie ook elke keer weer spannend wie er nu weer een berichtje heeft geplaatst! groetjes uut mooi Bargeroosterveld. -
07 Juni 2007 - 20:25
Margriet:
Wat een prestatie zoveel kilometers.il ben maandagavond al moe na het heen en weer rennen in het bad,jullie veel sterkte en kampeerplezier,groetjes -
08 Juni 2007 - 11:29
Renée:
Hi beste mensen,
Wat een verhaal van Tsjechie vooral; zo kamperen voor het hotel!
Tja, ik ben een beetje in gebreke gebleven; we hadden daarbij een plotselinge overlijden van Peter`s vader.
Vandaag de caravan gekocht.Straks heerlijk "hoog"slapen. We vertrekken 23 juni om onderweg ergens te overnachten, zodat we zondag een beetje tijdig op de camping zijn. En dan na anderhalve week ongeveer komen jullie aanwippen.
Weekend al weer vol met feestje broer, etentje bij vrienden.
Het is sinds gisteren drukkend warm bij ons; rond 26 graden.
Bedrijfspand van Graadje Hindriks is afgebrand, wrsch. aangestoken.
Kobus Ziengs ( van schoenwinkel in Emmen aan de markt vroeger)is inmiddels op resp. leeftijd overleden. hij was geestelijk ook niet meer in orde.
De Rolling Stones treden vandaag op in Nijmegen. Een enorme organsatie met 75 trucks, 500 personeel etc.
Nou, ik maak er nu een eind aan voor voorlopig.
groeten, Renée -
08 Juni 2007 - 13:06
Rika:
2000 kilometer is even wat anders dan een schoolreisje naar Assen met 29 kinderen en 5 volwassenen! Maar desalniettemin, ook erg leuk en vermoeiend... Ellen en ik zijn gisteravond teruggekomen na zo'n 40 kilometer in de benen. Ook erg vermoeiend, na 3 nachten van zo'n 4 à 5 uurtjes slaap. Bovendien nog even een volleybalkamp van gelukkig maar 1 nachtje voor ellen en een kinderfeestje (survival) op zondagmiddag. Die kunnen wij dus op zondagavond wel bijelkaar vegen! Wilko gaat de proefwerkweek in en geniet nu nog even van het zwembad, het is hier nl. erg heet (31o)! Ga nu gauw de tas pakken samen met ellen. Veel plezier maar weer en goed uutkieken hè!
groetjes rika -
11 Juni 2007 - 12:18
Benno Jacobs:
Hoi Diana,
Ik zou je nog even vertellen of we Alpe d'huzes +1 gehaald hadden. Nou komtie...
WE HEBBEN HET GEHAALD!!!!
7 keer hebben we de alpe beklommen. We begonnen om 5.07 en we waren om 21.15 binnen!! Het was een geweldige onvergetelijke dag. Niet in woorden uit te drukken. De renners, de supporters, de medici, het was één groot feest. Absoluut één van de mooiste dagen uit mijn leven. Als je een keer de tijd hebt moet je maar eens op www.alpe-dhuzes.nl kijken. Daar staan genoeg foto's.
Een hele fijne vakantie nog, doe rustig aan en geniet van het mooiste wat er is: fietsen...
Hartelijke groet,
Benno -
11 Juni 2007 - 16:25
Lidy En Wiebe:
Wij zijn nu 2 weken onderweg, na Zweden en Finland de Noordkaap bezocht. Na overwegend mooi weer was de Noordkaap een beproeving. Mist en windkracht 10! Maar we hebben het wel gehaald! Nu zitten we in Steinkjer aan de westkust van Noorwegen. Inmiddels ruim 5000 km meer op de tellers, en we hebben nog 6 dagen te gaan.
Ook bij ons ging de reis tot nu toe niet zonder pech. De voorrem van Lidy's motor deed het niet goed, da's heel spannend in de bergen. De volgende dag kreeg Wiebe een lekke band, maar gelukkig konden we dat dezelfde dag nog verhelpen.
Noorwegen is echt schitterend. Moeten jullie ook eens doen! We zijn al heel veel fietsers tegengekomen op weg naar de Noordkaap. Ook veel motorrijders trouwens..
Nou, heel veel fietsplezier verder en tot horens!