voorbereidingen - Reisverslag uit Emmen, Nederland van Diana Dekker - WaarBenJij.nu voorbereidingen - Reisverslag uit Emmen, Nederland van Diana Dekker - WaarBenJij.nu

voorbereidingen

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg Diana

30 April 2007 | Nederland, Emmen

Even een klein berichtje over onze voorbereidingen.
Gisteren waren we eindelijk zover om onze tent eens even op te zetten. Kijken of alles compleet is.
Goed dat we dat hadden gedaan want er bleek een grote scheur onder in de hoek van de binnentent te zitten. Zo groot dat ie eigenlijk niet meer te gebruiken is voor deze reis. Mmmm, 1e tegenslag: nieuwe tent. Ook wel weer leuk natuurlijk. Klaas vond deze toch al wat te klein en we hadden stiekum al een andere tent op het oog.

Vandaag hadden we weer eens een fiets (wielren) training. Hiervan is een foto bijgevoegd. Het was, ook op de foto te zien, weer een zware training!

Verder een foto van europa waar onze route (in het rood) op afgebeeld staat. Weten jullie wat ongeveer de bedoeling is.
Okee, genoeg voor vandaag. Misschien gaan we straks eindelijk binnen eens wat organiseren.
Tot de volgende keer.
Trouwens, bedankt voor de reacties. Vooral als we op reis zijn zullen we hier echt naar uitkijken! Dus lezers, jullie weten wat jullie te doen staan.

• 30 April 2007 - 18:51

Jaap:

Denk je er aan dat de muggen ook door je koersbroek heen steken: dus het antimuggenspul moet daar ook onder.
    Opwekkende taal voor je op reis gaat. Ik ben heel benieuwd naar jullie belevenissen en we hopen af en toe wat fotootjes en verhaaltjes te zien. Bon voyage! Bonne route! Tot ziens in Frankrijk!

• 30 April 2007 - 19:13

Marcel En Inge:

Die routekaart is handig! Kunnen we een beetje meeleven met de weersverwachtingen. Mooi zoals het rondje Corsica erin is gepland! Ben benieuwd hoe Italie bevalt op de fiets. Zorg dat je niet van de land-weggetjes geraakt. Anders wordt je omringd door stinkende kleine vrachtwagentjes. Dan ga je je vanzelf uit ergernis wel afvragen waarom er in de ene maar 1 pvc buis zit en in de andere 1 wc-bril (..) en in die andere ... enz. Ja je krijgt rare hersenspinsels op de fiets maar daar weten jullie alles van. Geniet ervan!

• 30 April 2007 - 19:23

Renée:

En een tekentang dan ook een optie? Moet ik van Peter nog het volgende zeggen:
    Er zijn 4 route`s over de Ventoux te gaan Dus eerst maar de "Ventoux gids" raadplegen. Die is op dat moment ook toevallig in de buurt.

• 09 Mei 2007 - 10:53

Sjoerd:

Alvast een hele goeie en pechvrije reis toegewenst!

• 11 Mei 2007 - 11:00

Renate:

Ik wens jullie een hele fijne vakantie, heel veel fietsplezier en natuurlijk mooi weer toe en heelhuids weer terugkomen!!

Verslag uit: Nederland, Emmen

We zien wel hoe het gaat lopen, we hebben er in ieder geval zin in!!

26 September 2007

18 graden in Zuid Frankrijk

29 Juni 2007

Zuid Frankrijk
Diana

Een paar jaar geleden zijn Klaas en ik voor het eerst besmet geraakt met het fietsvakantie virus. We begonnen met een weekje in Nederland. Dat beviel zo goed dat we het aandurfden om in Frankrijk te fietsen. Daarna zochten we een nieuwe uitdaging: Nieuw Zeeland en vorig jaar juni hebben we in Alaska gefietst. Het mooie van met de fiets reizen is dat je alles veel intenser beleeft: de geuren onderweg, de vogelgeluiden, de zon op je huid, de heuveltjes... 3 jaar geleden hebben we al bedacht dat we dit jaar 3 maanden zouden gaat fietsen. We hebben gekozen voor een rondje europa. De bedoeling is om via noord duitsland, langs de poolse grens naar beneden door Tjechie, Oostenrijk, Zwitserland naar Italie te fietsen. Dan met de boot naar Corsica, rondje fietsen,daarna met de boot naar Nice en vanuit Nice via Lourdes terug naar Nederland. Of het allemaal gaat lukken?? De tijd zal het leren. De tent gaat mee en als het weer tenminste een beetje meezit is het de bedoeling om zo veel mogelijk (wild) te kamperen. In Frankrijk fietst mijn broer nog een week mee en ontmoeten we vrienden die bij Brive een huisje hebben. We zijn al goed in training. In de winter hebben we veel gefitnesst. We zijn lid geworden van de fietstoerclub in Emmen en nu wielrennen we wat af! Daar kan het dus niet aan liggen. We zien wel hoe het gaat lopen, we hebben er in ieder geval zin in!!