nu al avontuurlijk - Reisverslag uit Koblenz, Duitsland van Diana Dekker - WaarBenJij.nu nu al avontuurlijk - Reisverslag uit Koblenz, Duitsland van Diana Dekker - WaarBenJij.nu

nu al avontuurlijk

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg Diana

03 Maart 2010 | Duitsland, Koblenz

hallo iedereen,

ons 1e berichtje vanuit duitsland. we zijn nog geen week aan het fietsen en we hebben al van alles beleefd. Het begon direct zaterdagochtend al. Om 8.30 uur stonden er er geloof ik 7 collega's, 1 ex collega en mijn ouders op de stoep. Joan en Wilma hadden dat georganiseerd. Het was echt een verrassing voor ons.
Ze haddden een groot spandoek opgehangen (van de rabobank natuurlijk) en er was koffie en koeken. de hele buurt werd wakkergetoeterd en het was allemaal erg gezellig! Vlak voordat we wilden vertrekken kwam er nog een fotograaf aan van de plaatselijke krant. Hadden ze ook geregeld. Na afscheid te hebben genomen van iedereen vertrokken we met een dubbel gevoel richting apeldoorn.
blij dat het eindelijk zo ver was maar aan de andere kant, je laat natuurlijk wel je familie, vrienden en bekenden achter voor een half jaar.

de 1e fietsdag verliep verder voorspoedig. Zondag was het even wat anders. We hadden de storm vooral tegen. We reden vaak over een dijk en werden bijna het water in gewaaid. Met een gangetje van 8 km per uur ging het niet echt hard.
Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt tijdens onze fietstochten.
We fietsten zo langzamerhand richting het ruhrgebied wat nou niet echt aan te raden is voor een leuke fietstocht. om ons heen alleen maar rokende pijpen, grote fabrieken en veel verkeer. Gelukkig hebben we dat nu achter de rug en zien we om ons heen mooie heuvels en kastelen en heel veel water! Zo veel dat het fietspad soms niet meer begaanbaar is en we weer teug moeten fietsen of zoals we gisteren en vandaag hebben gedaan, de gok nemen en dwars door het water heen fietsen in de hoop dat het niet te diep gaat worden. 1x slipte ik en moest ik mijn voeten op de grond zetten. Mijn bergschoenen waren helaas niet hoog genoeg dus natte sokken en voeten.
en zo kunnen we nu al spannende verhalen schrijven. We hebben nu geluk met het weer. Het is al een paar dagen droog en de zon scheen vooral vandaag uitbundig. We hebben alleen nog maar in hotels geslapen. we zijn toch wel een beetje luxebeesten.
We krijgen veel leuke reacties van mensen onderweg. Af en toe fietst er eens iemand met ons mee om ons de weg te wijzen of gewoon om met ons te kunnen kletsen. Het zijn wel vooral mannen van een jaar of 60 of 70 die dat ook altijd al eens hebben willen doen maar of niet aan toegekomen of de vrouw zag het niet zitten.
Tot nu toe hebben we 460 km gefietst en wonder boven wonder nog geen spaakbreuk gehad.
Heel erg leuk al jullie reacties te lezen. Ga vooral zo door!

groetjes van Klaas en Diana

• 03 Maart 2010 - 18:21

PaMa:

Hallo Diana en Klaas,
    Mooi verhaal. We hebben zondag wel aan jullie gedacht, maar 8 km is net iets meer dan een slakkengang. Hier alles goed, laatste paar dagen, hier prima weer, wel nachtvorst. We dachten dat jullie lekker in de tent sliepen:niet te veel hotelletjes, anders is het gebrek aan centen re reden om wereldreis af te breken. Houdt de moed erin en tot mailens. Liefs pama

• 03 Maart 2010 - 18:44

Helenus:

lichtelijk jaloers maaaar voorlopig nog geen 70.

Morgen met de jongens (Maarten ken je nu) paar dagen snowboarden.
    Groeten.

• 03 Maart 2010 - 19:10

Tjeerd:

Hallo Diana en Klaas,
    wat leuk om jullie avonturen te kunnen volgen. Om je zo druk te maken over een beetje water vind ik met een waterpoloer aan je zijde overdreven hoor!
    veel plezier.
    groet,

Tjeerd

• 03 Maart 2010 - 19:25

Rika:

heb net jullie eerste reisverslag gelezen en heb hem uitgeprint voor moeders, zo blijft ook zij op de hoogte van jullie avonturen. Valt me wel een beetje tegen van jullie, in die lekkere luxe hotels, maar kan jullie geen ongelijk geven met dit weer! Groeten uit odoorn

• 03 Maart 2010 - 20:26

Wilma:

Hallo kanjers,

Ben afgelopen weekend wel een beetje bezorgd geweest vanwege het extreem slechte weer maar het is gelukkig goed gegaan. Ik hoop dat jullie gauw lenteweer krijgen. De journalist wil graag jullie mobiele nummer hebben om met regelmaat live contact te hebben in een radiouitzending van ik dacht Radio Emmen. Als je dat zou willen laat het dan even weten. Ze willen jullie graag blijven volgen.

dikke kus

• 03 Maart 2010 - 20:51

Inge En Marcel:

Kamperen met natte sokken en nachtvorst wordt te avontuurlijk. Vooral genieten van die hotels. Hotels nu nog in overvloed... Geweldig die aandacht van de plaatselijke pers. Sponsoren jullie nog een goed doel met deze trip? Diana, bedankt voor je mail. Stuur er een terug. Succes!

• 03 Maart 2010 - 20:58

Margreet:

Hallo Klaas en Diana,

Het valt me niet tegen dat jullie er al zoveel kilometers op hebben zitten, want het was de eerste dagen wel zwaar trappen! Zet 'm op en blijf genieten!
    Groetjes uit de Rietlanden

• 04 Maart 2010 - 08:11

Jaap:

Fijn, zo'n verslag. Hopelijk zie je kans dat te blijven doen. Nu nog wat koud en nat, straks warm en stoffig. Blijf nu vooral warm!
    Groetjes van Jaap

• 04 Maart 2010 - 11:32

Gezinus En Sjoukje:

Hallo vakantiegangers,
    Het valt ons ook wel een beetje tegen, net als Rika, een beetje een avonturier gaat niet in een hotel, maar in een tent. Heel veel succes en we wachten het volgend reisverslag wel weer af. Groetjes van Gezinus en Sjoukje

• 04 Maart 2010 - 14:12

Jansien:

Leuk om jullie reisverslag te lezen. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen.Heel veel succes verder.
    Groetjes Jansien.

• 05 Maart 2010 - 09:59

Joan:

Even de kosten in de gaten houden:De eigenaar van de geldautomaat kan dit toepassen voor zowel opnames met de debetpas als met de creditcard die via MasterCard of Maestro worden verwerkt. Voor opnames die verwerkt worden via VISA geldt dit niet. Als dit bij een geldautomaat van toepassing is, dan worden deze extra kosten opgenomen in het transactiebedrag. Neemt een klant bijvoorbeeld € 100 op en berekent de eigenaar van geldautomaat € 7,50, dan wordt € 107,50 van zijn rekening afgeschreven. De eigenaar van de geldautomaat is altijd verplicht om de kosten op het scherm van de geldautomaat vooraf te tonen. Voor de klant is op deze manier inzichtelijk wat de kosten zijn voor het gebruik van de geldautomaat. Hierdoor heeft de klant de mogelijkheid om de geldopname alsnog te stoppen zonder kosten.

Buiten Europa komt het al jaren voor dat eigenaren van geldautomaten een tarief in rekening brengen voor een geldopname.

Wat betekent deze nieuwe spelregel voor opnames met debetpassen en creditcards van de Rabobank in Nederland?
    Klanten die een geldopname willen doen met hun Rabobank (zakelijke) EuroPas of WereldPas bij geldautomaten die niet onder het Nationaal Gast Gebruik vallen kunnen worden geconfronteerd met deze extra kosten. In Nederland vallen alle geldautomaten onder de regeling van Nationaal Gast Gebruik (i.i.g t/m 2012), behalve de automaten van RBS

• 05 Maart 2010 - 15:13

Joke En Han Gregoire:

Beste Diana en Klaas.
    Hebben jullie eerste reisverslag met belangstelling gelezen. We waren echt wel een beetje bezorgt zondag. Wat een beesten weer. Gelukkig is het de verdere week goed gekomen. Jullie hebben al een beste ruk gemaakt in enkele dagen. Proficiat. De winter is hier weer ingetreden, het sneeuw al enkele uren als de pest. We hopen dat dat jullie bespaard wordt. Het was een leuk georganiseerd vertrek zaterdag. Het is leuk om op deze wijze contact met elkaar te hebben. Een fijne en moedige voortzetting gewenst door ons.

• 06 Maart 2010 - 18:36

Henk En Joke:

Halo Klaas en Diana. We hebben jullie site gevonden en vinden het leuk jullie verslag te lezen. We hadden niet gedacht dat jullie zondag zouden fietsen. Geweldig! Het was hier bereslecht. Verder veel fietsplezier.

• 08 Maart 2010 - 12:38

Henk:

Hebben jullie eigenlijk wel sneeuwkettingen bij je ??

Verslag uit: Duitsland, Koblenz

fantastisch Iran

09 Mei 2010

laatste turkije verslag
Diana

Een paar jaar geleden zijn Klaas en ik voor het eerst besmet geraakt met het fietsvakantie virus. We begonnen met een weekje in Nederland. Dat beviel zo goed dat we het aandurfden om in Frankrijk te fietsen. Daarna zochten we een nieuwe uitdaging: Nieuw Zeeland en vorig jaar juni hebben we in Alaska gefietst. Het mooie van met de fiets reizen is dat je alles veel intenser beleeft: de geuren onderweg, de vogelgeluiden, de zon op je huid, de heuveltjes... 3 jaar geleden hebben we al bedacht dat we dit jaar 3 maanden zouden gaat fietsen. We hebben gekozen voor een rondje europa. De bedoeling is om via noord duitsland, langs de poolse grens naar beneden door Tjechie, Oostenrijk, Zwitserland naar Italie te fietsen. Dan met de boot naar Corsica, rondje fietsen,daarna met de boot naar Nice en vanuit Nice via Lourdes terug naar Nederland. Of het allemaal gaat lukken?? De tijd zal het leren. De tent gaat mee en als het weer tenminste een beetje meezit is het de bedoeling om zo veel mogelijk (wild) te kamperen. In Frankrijk fietst mijn broer nog een week mee en ontmoeten we vrienden die bij Brive een huisje hebben. We zijn al goed in training. In de winter hebben we veel gefitnesst. We zijn lid geworden van de fietstoerclub in Emmen en nu wielrennen we wat af! Daar kan het dus niet aan liggen. We zien wel hoe het gaat lopen, we hebben er in ieder geval zin in!!